Okuma 4.1 dkKategoriler: SÜRÜŞ, Çeviri

Otomotiv endüstrisi, hızlandırılmış hesaplama, yapay zeka ve endüstriyel metaverse alanlarındaki gelişmelerin etkisiyle büyük bir dönüşüm geçiriyor. Bu dönüşümün en büyük destekçilerinden bir tanesi de NVIDIA Omniverse.

NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, otomobil üreticilerinin Silikon Vadisi’nde düzenlediği strateji güncelleme etkinliğinde Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius ile araç üretim sürecinin ve sürüş deneyimin dijitaleşmesi konusundaki işbirliklerini paylaştılar.

Huang, “Dijitalleşme, stil ve tasarımdan yazılım geliştirme ve mühendisliğe, üretim, simülasyon ve güvenlik testlerinden müşteri satın alma ve sürüş deneyimlerine kadar otomotiv yaşam döngüsünün her yönünü kolaylaştırıyor” dedi.

Geleceğin Filosu

Yeni nesil Mercedes-Benz araçları, yüksek performanslı, sürekli yükseltilebilir süper bilgisayarlara dönüştürecek sofistike yazılım ve özellikler içeren devrim niteliğinde bir merkezi bilgi işlem mimarisi üzerine inşa ediliyor.

Etkinlik sırasında Mercedes-Benz, tüm araç portföyünde standart olacak ve olağanüstü yazılım yetenekleri ve kullanım kolaylığı sunacak, amaca yönelik, çipten buluta bir mimari olan yeni işletim sistemi MB.OS’yi tanıttı.

MB.OS multimedya, otonom sürüş, konfor, sürüş ve şarj dahil olmak üzere Mercedes-Benz müşterilerine üstün bir ürün deneyimi sağlamayı amaçlamaktadır.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Bu mimarinin merkezinde NVIDIA DRIVE Orin yer almaktadır. Orin kapsamlı sürüş paketini ve yazılımı destekleyecek yüksek performanslı ve enerji tasarruflu yapay zeka desteği sağlamaktadır. Bu şekilde gelişmiş destekli sürüş ve 3ncü seviye koşullu otonom sürüş güvenli bir şekilde sağlanmaktadır.

DRIVE Orin üzerinde NVIDIA ve Mercedes-Benz tarafından ortaklaşa geliştirilen esnek ve ölçeklenebilir yazılım bulunmaktadır. NVIDIA Otonom Sürüş Yazılımı Başkan Yardımcısı Sarah Tariq gelişmiş otonom sürüşü mümkün kılmak için MB.OS ara katman yazılımı ve derin sinir ağlarını içeren yazılım mimarisini daha derinlemesine incelemek üzere Mercedes-Benz’in Baş Yazılım Sorumlusu Magnus Östberg ile beraber çalıştı.

Tariq, “Her iki şirket, dünyanın dört bir yanındaki sürücülerin günlük yolculukları sırasında karşılaşabilecekleri tüm karmaşıklıkların üstesinden rahat ve güvenli bir şekilde gelebilecek bir yazılım geliştirmek için yakın işbirliği içinde çalışıyor” dedi.

Saniyede 254 trilyon işlem gerçekleştirme kabiliyetine sahip DRIVE Orin, bu yazılımı aracın ömrü boyunca yeni yetenekler ve abonelik hizmetleriyle, kablosuz yazılım güncellemeleri yoluyla, bir uygulama, web veya aracın içinden sürekli olarak geliştirecek geniş bir işlem alanına sahiptir.

Ayrıca Mercedes-Benz, NVIDIA Omniverse üzerine inşa edilen yüksek doğruluklu NVIDIA DRIVE Sim platformu ile bu sistemlerin geliştirilmesini hızlandırıyor. Bu bulut tabanlı platform, otomobil üreticilerinin otonom araç sistemlerini çok çeşitli, nadir ve tehlikeli senaryolar üzerinde geliştirmeleri ve test etmeleri için fiziksel tabanlı, ölçeklenebilir simülasyonlar sunuyor.

Endüstriyel Metaverse’de Üretim

Bu yazılım tanımlı platform, Mercedes-Benz akıllı araç stratejisinin sadece bir parçası.

Mercedes-Benz geçtiğimiz ay CES’te, üretim ve montaj tesislerini planlamak ve işletmek için metaverse uygulamalar oluşturmaya ve çalıştırmaya yönelik bir platform olan NVIDIA Omniverse’i kullanarak üretim sürecini dijitalleştirmeye yönelik ön gösterimini yaptı.

Omniverse ile Mercedes-Benz, fabrika yerleşimlerini gözden geçirmek ve optimize etmek için fabrikanın yapay zeka destekli bir dijital ikizini oluşturabilir ve operasyonel verimliliklerini artırabilir. Gelişmiş tahmine dayalı analiz, yazılım ve süreç otomasyonu ile dijital ikiz, üretkenliği en üst düzeye çıkarabilir ve hatasız çalışmanın sürdürülmesine yardımcı olabilir.

Mercedes-Benz, üretimlerine dijital öncelikli bir yaklaşım uygulayarak, yeni modeller ve mimariler tanıtıldığında üretim faaliyetlerinin kesintiye uğramasını engelleyebilir. Ve bu plan, ölçeklenebilir, daha etkin araç üretimi için Mercedes-Benz’in küresel üretim ağındaki diğer alanlara da uygulanabilir.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Müşteri Deneyiminde Devrim

Dijitalleşme, fiziksel showroomlardan sürükleyici dijital alanlara geçerek otomobil satın alma deneyimini daha da geliştiriyor. Omniverse ile otomobil üreticileri dijital ve fiziksel dünyalar arasında köprü kurarak otomobil inceleme deneyimini daha gerçekçi ve etkileşimli hale getirebilir. Bu seçenekler arasında araç konfigürasyonları, araçların 3D görselleştirmeleri, artırılmış gerçeklikte araçların gösterimi ve sanal test sürüşleri yer almaktadır.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar