Okuma 3.2 dkKategoriler: Çeviri, Gerard Andrews, SÜRÜŞ

Sipariş teslimatı bir çok hareketli parçadan oluşan devasa bir endüstridir. Otonom Mobil Robotlar (OMR – İngilizce AMR) tarafından desteklendiğinde, endüstrideki depolar 1 milyon feet kare yani 92903 metrekareyi kaplayabilir, talebi karşılamak için genişleyebilir ve yeniden düzenlenebilir.

Bu OMR’ların geliştirilmesini hızlandırmak için Isaac Nova Orin, state-of-the-art bir hesaplama ve sensör referans platformu tanıtıldı. Bu platform, yeni ve güçlü NVIDIA AGX Orin uçta yapay zeka sistemi üstüne inşa edildi. Bu platform son teknoloji sensörler ve yapay zeka için hesaplama kapasitesinde alınan yüksek performansla öne çıkmaktadır.

OMR Ekosistemine Yeni Isaac Yazılımı

Bu sene içerisinde kullanıma sunulacak Nova Orin’e ek olarak, OMR dağıtımlarını hızlandırmak adına yeni yazılım ve ek özellikler eklenmiş simülasyon da kullanıcılara ulaştırılıyor. Robotların görsel veri kullanarak yol bulmaları için vazgeçilmez, donanım için hızlandırılmış modüller de (Isaac ROS GEM’leri) buna dahil. Mobil robotların istikametleri üzerindeki engelleri tespit etmesi ve verimli rota planı yapabilmesi için kritik bir nokta.

NVIDIA Isaac Sim programı için Nisan sürümünde kullacıya sunulması planlanan yeni simülasyon imkanları, OMR’ları eğitmek ve test etmek için oluşturulması gereken sanal ortamların inşa edilmesinde kullanıcıya zamandan kazandırmayı hedefliyor. Kullanıcılar, 3D bloklar kullanarak çok seri bir şekilde gerçekçi ve karmaşık depolardan sahneler oluşturabilecek ve robotlarının performansını farklı kullanım senaryolarında test edebilecekler.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Isaac Nova Orin, OMR’larda otonomluğu tasarlamak, oluşturmak ve test edebilmek için gereken tüm hesaplama ve sensör donanımlarıyla geliyor.

İçerisindeki iki Jetson AGX Orin birimleriyle algılama, navigasyon ve insan-makine etkileşimi gibi AI görevleri için 550 TOPS’luk güç sunuyor. Bu modüller OMR’ların merkezi sinir sisteminden (yani üç tane LiDAR, altı kamera ve sekiz ultrasonik sensörden) gelen veriyi gerçek zamanlı olarak işliyor.

Nova Orin’de, Omniverse-Isaac Sim üzerinde robotu simüle edebilmek için ve algılama ve navigasyon görevlerini hızlandırıcı birtakım diğer ROS yazılım modüllerini destekleyen araçlar bulunuyor. Buna ek olarak, NVIDIA DeepMap kullanarak robotların bulunduğu ortamı doğru ve detaylı şekilde haritalandırmak için de araçlar sunuyor.

Tüm platform kutudan çıktığı gibi çalışacak şekilde düzenlenmiş ve test edilmiş; geliştiricilere yeni özellikler ve programa ait beceriler üstünde çalışmak için zaman kazandırmayı hedefliyor.

Geleceği Mümkün Kılmak

OMR’lar için 2021’deki market payı olan 8 milyon doların 2030’da 46 milyar doları bulması beklenmekte, yani OMR’ların intralojistiği konusunda çok şey tehlikede.

OMR’ların hesaplama ve sensör yığınını sıfırdan tasarlamak için kullanılan eski yöntem fazla maliyetliydi. Var olan platformları kullanarak, doğru robot uygulaması için üreticiler doğru yazılım yığınına odaklanabilecek.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Fabrikalar ve depolarda üretkenliği arttırmak OMR’lerin beraber verimli bir şekilde çalışmasına bağlı olacak. Nova Orin tarafından sağlanacak üç boyutlu algılama ile yüksek seviye otonomluk bu devrimi gütmeye yardım edecek.

OMR’lar evrimleştikçe yerleşik Yapay Zeka yazılımının yönetimi ve dağıtımı da kritik bir ihtiyaç haline gelecektir. Nova Orin’de önceden entegre olmuş halde kablosuz yazılım desteği bulunmakta.

OMR için Isaac platformu ve Nova Orin hakkında daha çok bilgi edinin.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar