Okuma 2 dkKategoriler: SÜRÜŞ, Çeviri, Danny Shapiro

Volvo Cars bugün Stockholm’de Volvo EX90 SUV’u görücüye çıkararak otomobil üreticisi için yeni bir elektrifikasyon, teknoloji ve güvenlik çağının başladığını duyurdu. Amiral gemisi araç merkezi NVIDIA Drive Orin platformu tarafından desteklenen yeni güç aktarma aksamı, markalama ve yazılım tanımlı AI hesaplama ile tepeden tırnağa yeniden tasarlandı.

EX90, denetimsiz otonom sürüş destekleyen donanıma sahip olan ilk Volvo otomobili olmasının yanında, elektrifikasyon, aktarma organları, AI hesaplama, güvenlik ve multimedya sistemlerinin en son teknolojilerine de sahip. Bu teknoloji yetenekleri sayesinde Volvo Cars, yeni nesil yazılım tanımlı araç dönemini başlatmış oluyor.

Volvo Cars’ın CEO’su Jim Rowan, aracın tamamını yeniden tasarlamak için teknolojinin sınırlarını zorladıklarını ve EX90’ın Volvo’nun şimdiye kadar ürettiği en güvenli araç olduğunu söyledi.

Computer on Wheels: NVIDIA DRIVE Orin

NVIDIA DRIVE Orin, Volvo Cars’ın tescilli yazılımı, güvenlik, multimedya ve batarya yönetimini gibi hayati görevlerin yanında temel işlevlerin çoğunu da güç sağlıyor. Bu benzersiz AI mimarisi, araçtaki her bir yolcu için maksimum seviyede güvenlik ve keyifli bir deneyim sunmak üzere tasarlanmıştır.

drive orin

Saniyede 254 trilyon işlem yapabilen DRIVE Orin SOC (system-on-a-chip), ISO 26262 ASIL-D gibi güvenlik standartlarını sağlamak için çok sayıda uygulama ve derin sinir ağı çalıştırmak için üretilmiştir.

EX90 sadece bir otomobil olarak değil, Volvo Cars’ın ekleyeceği yazılımlarla zaman içinde gelişebilecek şekilde tasarlanmış adeta tekerleklere sahip olan gelişmiş bir bilgisayar sistemidir.

Her Şey Daha Yeni Başlıyor

Volvo EX90, yazılım tanımlı geleceğin başlangıcı. Firma, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli ve yazılım tanımlı ürün yelpazesine sahip olma hedefini gerçekleştirmek için 2025 yılına kadar her yıl yeni bir elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor.

DRIVE Orin hakkında detaylı bilgi almak için [email protected] mail adresine ulaşabilirsiniz. OpenZeka, NVIDIA DRIVE platformunun Türkiye, Orta Doğu ve Afrika (META) bölgesindeki resmi çözüm ortağıdır.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar