Okuma 1.6 dkKategoriler: AI PODCAST, Çeviri, Clarissa Garza

Derin öğrenme ile engelli bireyler protezlerini(nöroprotez) kontrol edebilir. Jules Anh Nguyen NVIDIA Podcast’te Noah Kravitz’in konuğu oldu. Engelli bireylerin düşünceleri ile protezlerini kontrol etmesini sağlayan çalışmalarından bahsetti.

Sistem, insanların nöral kod çözücüler ve derin öğrenme kullanarak, düşünceleri ile bilgisayar oyunları oynamak, piyano çalmak gibi eylemler dahil olmak üzere dijital birçok şeyi kontrol etmesini sağlıyor. Nguyen Minnesota Üniversite’si Biomedikal Mühendislik Bölümü’nde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapıyor. Ekibiyle yaptığı çalışmalar “A Portable, Self-Contained Neuroprosthetic Hand with Deep Learning-Based Finger Control” başlıklı bir makalede ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

Bu Bölümden Önemli Noktalar:

Nguyen ve ekibi, kola implemente edilmiş reseptöreler sayesinde sinirlerden gelen elektriksel bilgiyi kol, el ve parmaklar için uygun komutlara çeviren yapay zeka altyapılı sadece kola takılması yeterli olan bir sistem geliştirdiler.

Bu sistemin iki ana amacı var; nöral ara yüzü kablosuz hale getirmek ve yapay zeka motoru ile nöral dekoderi daha az enerji kullanacak şekilde optimize etmek. Sistem tekrar şarj edilene kadar 8 saat kullanılabiliyor.

Twitler (Tweetables):

“Engelli bireylerin hareket edebilmesi ve tıpkı gerçek bir el gibi hissedebilmesi için nöral bir bağlantı(nöroprotez) kurmamız gerekli.”

-Jules Anh Tuan Nguyen

“Bu fikrin arkasındaki düşünce birçok farklı şekilde genişletilebilir. Sanal gerçekliği, bir robotu veya bir dronu kontrol edebilirsiniz, seçenekleriniz sınırsız. Bu sinirsel ara yüz ve yapay zeka altyapılı nöral dekoder kullanarak düşünceleriniz ile bir şeyleri kontrol edebilirsiniz.”

-Jules Anh Tuan Nguyen

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar