Yükleniyor…

NVIDIA GPU’ları Canlı Hücre Simülasyonlarını Mümkün Kılıyor

Canlı olan her hücre, enerji üretimi, protein sentezleme, gen transkripsiyonu gibi süreçlerden sorumlu binlerce bileşene sahiptir. Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'ndeki bilim insanları, bu fiziksel ve kimyasal özellikleri parçacık ölçeğinde bir 3B simülasyonunu oluşturdular ve canlı bir hücrenin davranışını taklit eden tamamen dinamik bir model yarattılar. Cell dergisinde yayınlanan çalışma, hücrenin ...(Devamını oku)

UK Biobank ve NVIDIA, Genomik Verilere Erişimi Kolaylaştırıyor

UK Biobank, devasa büyüklüğe ulaşan veri setini, NVIDIA GPU destekli analiz araçlarıyla beraber bulutta kullanıma sundu. Bulut servisi, genomik verilere ve analizlere erişimi kolay hale getiriyor. UK Biobank, Birleşik Krallık'ta 500.000'den fazla insandan elde edilen, medikal görüntüleme (MR, CT vb.) ve genetik verileri gibi sağlık kayıtlarından oluşan büyük ölçekli ...(Devamını oku)

Çeviri, Craig Rhodes, SAĞLIK|

GTC22: Sağlık ve AI Teknolojileri

Sağlık alanında teknolojik gelişmelerin ne kadar önemli olduğunu pandemi günlerinde öğrendik. Covid-19 yapısının bilgisayar destekli sistemler ile incelenmesinden tutun da hasta takip sistemlerinin iyileştirilmesine kadar her alanda kullanılıyor. NVIDIA Clara başta olmak üzere, GTC22'de sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri öğrenebileceğiniz bazı oturumları sizler için listeledik. Clara Holoscan: AI Platform ...(Devamını oku)

SAĞLIK|

Sentetik Veri Nedir?

Sentetik veriler, bilgisayar simülasyonlarının veya algoritmalarının gerçek dünya verilerine alternatif olarak oluşturduğu açıklamalı bilgilerdir. Başka bir deyişle, sentetik veriler gerçek dünyadan toplanmak veya gerçek dünyada ölçülmek yerine dijital dünyalarda oluşturulur.Sentetik veriler yapay olsa da matematiksel veya istatistiksel olarak gerçek dünya verilerini yansıtır. Araştırmalar, bir yapay zeka modelini eğitmek için yapay ...(Devamını oku)

AI, Çeviri, Gerard Andrews, SAĞLIK|

Derin Öğrenme, Radyasyon Tedavisinde Konturların Belirlemesinde Yardımcı Oluyor

Doktorlar, yüksek hassasiyetli radyasyon tedavilerini belirlemek için kontur işlemi kullanırlar. Kontur işlemi, tıbbi görüntülerde tümörlerin boyutu ve şekli belirlendikten sonra, radyasyon tedavisi için hedef bölgelerin hacimlerinin belirlenmesinde yardımcı olur. Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden araştırmacılar, bu zaman alıcı ve istenmeyen yoğun süreci hızlandırmak ve iyileştirmek için derin öğrenmeyi kullanıyor. ...(Devamını oku)

Çeviri, Karen Xia, SAĞLIK|

Sağlık Hizmetleri Yöneticileri, GTC’de Yapay Zekayı İnceleme Altına Aldı

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen GPU Technology Conference’da konuşan Daphne Koller and Kimberly Powell, dijital veri miktarının sürekli çoğalması ve yapay zekanın gücü sayesinde sağlık alanında çalışan profesyonellerin bu veriyi anlamlandırabilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. Powell, “Şu anda devam eden bir dijital biyoloji devrimi içerisindeyiz. İnsanın anlamlandırabilmesi oldukça güç olan çok karmaşık ...(Devamını oku)

Çeviri, Isha Salian, SAĞLIK|

Popüler Yazılar

Sentetik Veri Nedir?

Sentetik veriler, bilgisayar simülasyonlarının veya algoritmalarının gerçek dünya verilerine alternatif olarak oluşturduğu açıklamalı bilgilerdir. Başka bir deyişle, sentetik veriler gerçek dünyadan toplanmak veya gerçek dünyada ölçülmek yerine dijital dünyalarda oluşturulur.Sentetik ...(Devamını oku)

AI, Çeviri, Gerard Andrews, SAĞLIK|

Popüler Yazılar

SIGGRAPH Yine Dopdolu

NVIDIA'nın grafik konusunda yaptığı akademik iş birlikleriyle yeni araştırma makaleleri yayınlandı. Bunlardan birkaçı: kılıç savurma, geri çekilme gibi atletik hareketleri yumuşak geçişler ile simüle ...(Devamını oku)

GTC22: Daha İyi Bir Dünya

Yukarıda gördüğünüz simülasyon görüntüsü, Nasa'nın 2100 yılında öngördüğü küresel sıcaklık modelidir. Buradan da iklim değişikliğinin günümüzün en önemli ve en çok dikkate alınması gereken ...(Devamını oku)

Go to Top