Okuma 2.2 dkKategoriler: Çeviri, Katie Burke, SÜRÜŞ

Otonom kamyon şirketi Plus, kısa süre önce Amazon ile e-ticaret devinin teslimat filosunu güçlendirmek için en az 1.000 otonom sürüş sistemi sağlamak üzerine bir anlaşma imzaladı. Sistemler, yüksek performanslı, enerji açısından verimli ve merkezi yapay zeka hesaplaması için NVIDIA DRIVE Xavier tarafından desteklenmektedir.

Amazon, otonom ve elektrikli araç teknolojisine büyük yatırımlar yapıyor. Geçen yıl, robotaksi şirketi ve NVIDIA DRIVE ekosistem üyesi olan Zoox’u 1.3 milyar dolara satın aldı. Bu anlaşmalar, hem kişisel hem de ticari taşımacılıkta büyük ölçekte otonom sistemlere geçişin sinyalini veriyor.

A-Plus Platformu

PlusDrive otonom kamyon platformu, çekirdeğinde NVIDIA DRIVE Xavier çip kullanılarak, hala direksiyonda insan sürücü olmasıyla birlikte seviye 4 otonom sürüş için geliştirildi.

Xavier, otonom kabiliyetler için ilk üretim, otomotiv sınıfı SoC’dir. Bir CPU, GPU, derin öğrenme hızlandırıcısı, programlanabilir görüntü hızlandırıcısı, görüntü sinyali işlemcisi ve stereo/optik akış hızlandırıcısı dahil olmak üzere altı farklı işlemci türü içeriyor.

Güvenlik için tasarlanan Xavier, güvenli otonom operasyon için gerekli yedeklilik ve çeşitliliği bünyesinde barındıyor.

Bu yüksek performanslı bilgi işlem, PlusDrive sisteminin bir dizi radar, lidar ve kamera sensörüyle çevre algısı gerçekleştirmesini ve çeşitli derin sinir ağlarını aynı anda ve gerçek zamanlı olarak çalıştırmasını sağlıyor.

Plus’ın Amazon ile yaptığı anlaşma, yaygın otonom teslimata yönelik yürüyüşün sadece başlangıcını oluşturuyor.

Otonom şirket, 2022’den itibaren yeni nesil AI hesaplaması NVIDIA DRIVE Orin’e geçiş planlarını duyurmuştu. Şu ana kadar bu sistem için 7.000’den fazla sipariş ve ön sipariş aldı.

Amazon 150 milyon dolardan fazla harcadıktan sonra Plus’ın yüzde 20 hissesini satın alma emri verdi ve bu da şirket teknolojisinin e-perakendecinin teslimat filosu ile daha derin bir şekilde entegrasyonuna olanak sağladı.

Özetlenecek olursa NVIDIA DRIVE ile bu otonom sistemler, güvenli, verimli ve sürekli gelişen kamyonları uygun ölçekte sunmak için gerekli olan yapay zeka işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar